Advertentie
Naar Afrika

Naar Afrika

2
Rank 3953 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
6 juni 1967 is de dag waarop Coosje van Holland, een jonge moeder, met haar twee kinderen haar man achterna reist en naar Afrika gaat. De eindbestemming is Tanzania, maar net op de dag van het vertrek breekt de Zesdaagse Oorlog uit tussen Israël en Egypte. Naar Afrika vertelt het verhaal van Coosjes gezinsleven, de vele verhuizingen, de eenzaamheid en de bijzondere ontmoetingen in nieuwe, vreemdelanden. Het zijn jaren die in het teken staan van pionieren voor het jonge gezin. Na verloop van tijd echter, wordt het steeds moeilijker om te vechten tegen de heimwee. Het stapeltje brieven uit die tijd heeft Coosje zorgvuldig bewaard in een lade van haar kabinet. De briefwisseling met haar moeder en de post uit Holland lopen als een rode draad door het boek.

Coosje van Holland studeerde voor landschapsarchitect, voordat ze op reis ging naar Afrika. Na een verblijf van zeven jaar in Tanzania en Zambia keerde ze met haar man en drie zoons terug naar Nederland. Ze is tien jaar later afgestudeerd. Na haar werk op het herbarium in Zambia, en in Nederland als landschapsarchitect en medewerker milieubeleid, is zij nu schrijver. Naar Afrika is haar debuut.
Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
Palmslag
Laatste editie
28 oktober 2019
ISBN
9789493059269
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Het verhaal van een moedige vrouw die haar kinderen achterna reist!

door: Oueddanielle 1 like
Coosje van Holland, Naar Afrika `Toch moet ze verder, want morgen is er weer een dag, met of zonder electriciteit. Het leven gaat gewoon door` Het is 1966 Coosje gaat met haar baby naar een vaccinatiekliniek, ze is bezig met de voorbereidingen om samen met haar pasgetrouwde man Cor naar Tanzania...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook