Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Nordic Noir
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 6 3 2 2 0 1 0

Nordic Noir

11

Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Spots 3   Topics 0

Thrillers uit Scandinavië zijn al jaren populair bij Nederlandse lezers. Dat geldt voor zowel de boeken als voor tv-series die uit het koude noorden komen. Misschien komt dit omdat het vertellen van verhalen in de Scandinavische landen een traditie is. Scandinavische thrillers blinken uit in realisme. De kracht van de verhalen wordt nog versterkt door het gebruik van alledaagse karakters: gewone mensen met gewone problemen en zwakheden. De personages zijn goed uitgediept en realistisch. Er zit dus zelden een totaal goed of compleet slecht personage in Nordic Noir, juist dat maakt de personages zo interessant en herkenbaar. Ook de couleur locale heeft een prominente rol in de verhalen.Omdat dit alles vaak ook nog wordt gecombineerd met maatschappijkritiek of een actueel thema, en een grote dosis nuchterheid - zowel in schrijfstijl als in taalgebruik - ontstaan er ijzersterke, sfeervolle verhalen.
Voor onze verhalenwedstrijd vroegen wij de deelnemers om een spannend verhaal te schrijven waarin de personages net wat herkenbaarder zijn, de misdaden net wat realistischer en met ruime aandacht voor psychologie en couleur locale. Nordic Noir bevat de 25 beste verhalen van Belgische en Nederlandse bodem..

+


Genre
Korte verhalen , Thrillers & Spanning
Verhalenbundels
Uitgeverij
LetterRijn
Eerste editie
11 november 2016
Laatste editie
19 november 2016
ISBN
9789491875335 , 9789491875342 , 9789491875335


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Debbie (Hebban Crew)
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Nordic Noir

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.