Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Oker
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 4 3 8 2 1 1 0

Oker

13

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 2   Topics 0
"Op weg terug naar ons appartement besluit ik nog even naar de supermarkt op Wilshire Boulevard te gaan. Ik loop langs de schappen met broodbeleg. Mijn kind is dood en mijn buik is leeg, dreunt het in mijn hoofd, maar ik doe alsof het goed met me gaat. Niets aan de hand. Ik. Doe. Boodschappen."
Een Nederlands echtpaar vertrekt met hun vierjarige dochtertje voor enkele maanden naar Californie. Het avontuur van zo'n langer verblijf in de nieuwe wereld, het plezier van rondreizen door afwisselende landschappen - het wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte samen met zich meedragen.
Treffend beschrijft Oker hoe het gezin zijn plek vindt op vreemde bodem. In mooie zinnen wordt je meegenomen in het Route66-gevoel, maar ook in de pijn die hen onderweg vergezelt. Het eindeloze okergele landschap, de afwisseling van adembenemend mooie bergen en ontzagwekkend diepe kloven - dit alles vormt het ruige decor voor een verhaal over liefde die volhoudt onder zware omstandigheden. Waar zoveel schaduw is, moet sterk licht zijn.
Een indrukwekkende roman met waargebeurde elementen. Een roadtrip. Beschouwend, maar ook luchtig, avontuurlijk. Een lach, een traan, een weg.
Robin Elias is de gezamenlijke schrijversnaam van David Onnekink en Martine Veldhuizen. Oker is hun verhaal, maar verwoord in een literaire vorm die ruimte laat voor verbeelding en verwondering. Een literaire roman als het leven zelf: fascinerend, uitdagend, maar soms ook hartverscheurend.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Ark Media
Eerste editie
03 april 2018
Laatste editie
20 april 2018
ISBN
9789033801518


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie

De afgrond wordt een kloof

door: Helena van D
"We zijn gewend te geloven dat de taal die we gebruiken en de woorden die we kiezen de werkelijkheid beschrijven. Maar niets is minder waar. Ze maken die werkelijkheid."


Robin Elias (pseudoniem van David Onnekink en Martine Veldhuizen) gebruiken taal en woorden om hun verhaal, hun werkelijkheid te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Oker

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.