Advertentie

Oldtimer

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Lester Perry is amper voorwaardelijk vrijgelaten als hij opnieuw de fout ingaat. De Chevrolet Bel Air die hij ontvreemdt blijkt echter niet zomaar een antieke auto. Het is een uniek exemplaar, zoals de eigenaar ervan een unieke man is.

Dankzij de Bel Air komen heden en verleden dichter bij elkaar, en dat biedt schokkende en geestverruimende mogelijkheden, zeker voor iemand die weinig bindingen heeft. Kan Lester omgaan met deze onvoorziene weelde? Heeft hij toch geleerd van eerdere fouten en kan hij iets herstellen, een goede daad stellen tegenover zijn misdaden? Misschien voor zijn moeder?

Het titelverhaal Oldtimer wordt gevolgd door vier kortere verhalen, waarin de hoofdpersonages in uiteenlopende situaties worden geconfronteerd met zichzelf, hun verwachtingen, herinneringen en achtergrond. Een man bezoekt met zijn vrouw een dinerconcert van zijn held, een zendamateur vertelt over een buurman uit zijn jeugd, een werkloze probeert zijn leven terug op de rails te krijgen en een gekwelde vrouw van middelbare leeftijd tracht met een strandwandeling het verleden achter zich te laten...

David Westling (1988) studeerde sociale wetenschappen en is gefascineerd door de menselijke aard en psyche. Thema's in zijn werk zijn de zoektocht naar vrijheid, het (nood)lot en de realiteit in haar vele verschijningsvormen. In 2014 verscheen bij uitgeverij Elikser zijn debuut: De Nachtwandelaar en andere verhalen.

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
278
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Eerste editie
04 december 2015
Laatste editie
09 december 2015
ISBN
9789089548252 , 9789463653060


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Intrigerende verhalenbundel over menselijke worstelingen

door: Istvan Kops

Er zijn verhalenbundels in allerlei soorten en maten. Er zijn dikke en dunne verhalenbundels. Er zijn bundels met een beperkt aantal verhalen en er zijn bundels met veel verhalen. Sommige van die verhalen kunnen heel kort zijn en slechts enkele pagina's beslaan, andere nemen meer dan dertig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Oldtimer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken