Advertentie
9200000036200341

Om niet te verdwalen

56
Gelezen 57 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 23 Favoriet 3 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 1 Top25's 2   Topics 0

Toen Patrick Modiano werd bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur was dat vooral, aldus het Nobelprijscomité, omdat hij als geen ander de kunst van het herinneren verstaat. Modiano is een melancholicus pur sang, die in zijn romans de betrouwbaarheid van het geheugen onderzoekt, en die ons keer op keer terugvoert naar het Parijs van zijn jeugd.

In Om niet te verdwalen draait het om een schrijver, Jean Daragane, die een pijnlijke gebeurtenis uit zijn verleden probeert te vergeten. Maar als het adresboekje dat hij was kwijtgeraakt door twee louche figuren wordt teruggevonden, wordt hij overvallen door herinneringen aan de jaren vijftig, toen het huis van zijn pleegmoeder door de politie in de gaten werd gehouden.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Singel Uitgeverijen
Laatste editie
14 april 2015
ISBN
9789021458021 , 9789021458038 , 9789021403212
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

Volkskrant:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Leegte, lichtheid, weemoed en gemis

door: Nico van der Sijde 1 like
Meteen nadat ik het heruitgegeven "Kleine Bijou" gelezen en bejubeld had dook ik in "Om niet te verdwalen", de nieuwste van Modiano. En weer heb ik snikkend en juichend genoten. Wat weer een geweldig verstild opgeschreven weemoed en droefgeestigheid, wat weer een geniaal opgeschreven melancholisch...

Modiano è morto

door: 41Ornano 1 like
Na het lezen van Modiano’s boek moest ik steeds denken aan een film die ik begin jaren zeventig zag: Dillinger è morto. Dat begint met sequenties die in real time tonen dat iemand wat zit te eten, vervolgens wat rommelt in zijn huis, een oud pistool tevoorschijn tovert, gewikkeld in een krant...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook