Onder wuivende palmen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Onder wuivende palmen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
The Kilima Hawaiians wisten meer dan 50 jaar hun publiek in Nederland en zo'n twintig overige landen in de ban van hun Hawaii-muziek te houden. Sinds de oprichting, 26 juni 1934, traden zij in vrijwel heel Europa op, maakten honderden platen - van 78-toerenplaten tot cd's - en traden twee keer op voor de Nederlandse soldaten in voormalig Nederlands-Indië, verzorgden tientallen tournees voor radio en televisie in binnen- en buitenland.
Het succes van de Kilima Hawaiians was niet in de laatste plaats te danken aan de reeks formidabele Hawaii-gitaristen - vrijwel allemaal van Indische afkomst - zoals Vic Spangenberg, Theo Ehrlicher, Rudy Wairata en Coy Pereira. De drijvende krachten achter de Kilima's waren Bill en Mary Buysman, maar zeker ook basgitarist Wim van Herpen en slaggitarist Luut Buysman.
In dit boek vertelt Bill Buysman (1907-1991) zijn levensverhaal aan uitgever Kees de Bakker in de tijd dat hij publiciteitsman was bij CBS Grammofoonplaten (nu Sony Music) en daarna perschef bij Polydor.
Dit boek is een ongewijzigde herdruk van de in 1986 verschenen uitgave met veel foto's uit de langdurige loopbaan van de Kilima's.
John Buijsman's voorstelling Hula Blues maakt het boek weer actueel. De neef van Bill lijkt als twee druppels water op hem.
Op de foto op de achterkant van het boek de auteur in Hawaii met de Tau Moe Family, Hawaiiaanse muzikanten en goede bekenden van Bill en Mary, die vlakbij het Polynesian Cultural Center in het plaatsje Laie op het eiland Oahu wonen.
Daarnaast een optreden van Sonny Kamahele aan de kust van Waikiki (foto's Ingrid Wijnstok, november 1983).
+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
Eerste editie
04 september 2015
Laatste editie
08 september 2015
ISBN
9789054294085 , 9789054294122


Boekinformatie wijzigenReacties op: Onder wuivende palmen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken