Advertentie

Oorlog in inkt

8
Rank 1702 Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 0 Recensies 3
Junior Artikelen 1 Newsroom 1   Topics 0
Op echte dagboeken gebaseerde verhalen over kinderen en jongeren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alle aspecten komen aan bod in dit boeiende en vaak aangrijpende boek voor alle mensen vanaf ca. 10 jaar.

Vrijheid vinden we nu heel gewoon, maar hoe was het voor kinderen en jongeren om de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Dat weten we door hun dagboeken.

Hoe voelt het om te moeten schuilen en vluchten als de bommen om je oren vliegen, zoals bij Yvonne, Felix en Henk? Om altijd honger te hebben, zoals Corri en Lineke? Om gescheiden te worden van je ouders en te overleven in kampen, zoals de joodse George of Chris uit Nederlands-Indië? Om gepest te worden omdat je "foute' ouders hebt, zoals Annie? Of om een joodse vriendin te hebben die steeds minder mag, zoals Jeanne?

Zeven meisjes en zeven jongens laten je hun verhalen meebeleven. Van Rotterdam tot Arnhem, van Limburg tot Drenthe, van mei 1940 tot zomer 1945. Een boek met prachtige verhalen om aan elkaar door te vertellen.
Genre
Junior
Illustraties
Steef Liefting
Aantal pagina’s
216
Uitgeverij
Uitgeverij Ploegsma B.V.
Laatste editie
21 april 2020
ISBN
9789021680170
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Suzanne
Rapporteer deze bijdrage

Lezerswaarderingen

5 3 4 3 3 2 2 0 1 0

Artikelen over Oorlog in inkt

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Longlist Thea Beckmanprijs 2020 bekend
20 april 2020 persbericht
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

‘Hoeveel treinen nog voor ik mama weer terug zie?’

door: rbbrleest 2 likes
Vandaag dit boek met waargebeurde oorlogsverhalen. Juist vandaag 8 mei 2020: 75 jaar VE-day, Victory in Europe Day en vooral het NIOD, het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie, bestaat 75 jaar. Het NIOD heeft in haar depot een enorme hoeveelheid aan informatie over o.a. de Tweede...

Bijzonder document

door: Anja Brummer 1 like
Ik lees graag over oorlog en toen ik dit boek zag, kwam het meteen op mijn WIL lijstje. De kaft sprak me erg aan, maar de inhoud bleek nog beter. Op basis van 14 verschillende kinderdagboeken uit de II WO worden er verhalen verteld over verschillende aspecten van de oorlog, onder andere...

Indringende verhalen over gewone mensen in oorlogstijd

door: Ton Jansen 1 like
Elk jaar verschijnen in de maanden voor 4 mei verhalen over de oorlog. Gelukkig maar. Dit jaar viel mij vooral ‘Oorlog in inkt ‘ op. Dat komt vooral door de opvallende compositie van het boek. In veertien dagboekfragmenten worden mensen opgevoerd- sommigen zijn nog in leven - die een bijzonder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook