Advertentie

Op missie

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Al meer dan 20.000 Nederlandse militairen zijn in Uruzgan geweest, meestal jonge mannen en vrouwen van begin twintig. Ze hebben er harder en meer gevochten dan in alle andere militaire missies van de afgelopen vijftig jaren. Wat ze in Afghanistan meemaakten, tekent hun levens.

In Op missie interviewt Jaus Müller (1985), die zelf vijf keer naar Uruzgan reisde, zijn leeftijdsgenoten over de gevolgen van hun besluit om in het leger te gaan. De jonge veteranen zijn uit dienst, en kunnen daardoor openhartig vertellen over hoe zwaar de missie werkelijk is.
Ze beschrijven hoe het voelt om op een bermbom te rijden of beschoten te worden door de Talibaan, en in het heetst van de strijd een dodelijk gewonde collega te verzorgen. Ze uiten hun angsten en twijfels: was de doodgeschoten 'vijand' geen burger? Ze beschrijven de mooie momenten, als ze konden lachen met Afghaanse kinderen. Ook vertellen ze hoe het is om met al deze ervaringen thuis te komen bij familie en vrienden in Nederland.

Op missie is een opzienbarend boek, waarin jonge militairen antwoord geven op de vraag die ons allen intrigeert: waarom zetten zij hun eigen leven op het spel in het stoffige Uruzgan?
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
189
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789079985043
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic