Advertentie

Retour Baxley

0
Rank 9049 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Stephan van Erp debuteert met zijn roman ‘Retour Baxley’. Bij het schrijven van deze roman is hij in de huid gekropen van een jonge Amerikaanse soldaat uit Baxley. Niemand weet iets van hem. Na een bezoek in februari 2015 aan zijn familie in Georgia besloot Stephan om deze onbekende jonge soldaat een gezicht te geven.

Begin jaren ’40 groeit Ted Garrick op in het Amerikaanse dorpje Baxley (Georgia). De wereld is in oorlog en de economische crisis is overal voelbaar. Als Ted wordt ontslagen op de katoenplantage besluit hij samen met zijn vriend Blake in het leger te gaan. Van het gespaarde geld wil hij na de oorlog wat van de wereld zien. Ondertussen ondervinden de jonge Edith Herkens en haar Joodse vriendin Hannah in Amsterdam dagelijks de tirannie van de nazi’s. Als vanwege verzetswerk de grond onder de voeten van de familie Herkens te heet wordt, vertrekken ze naar Londen. Bij de in zijn jeugd beschadigde Thomas Notten knapt bijna de dunne draad van het leven in 1988 bij het lezen van een overlijdensadvertentie van een katholieke broeder. Met behulp van de excentrieke psychiater Charlotte Broesder wordt langzaam duidelijk waarom…

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
360
Laatste editie
28 december 2019
ISBN
9789090293813
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic