Advertentie
Rode hond, rode hond

Rode hond, rode hond

5
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Rode hond, rode hond ontvouwt zich in de loop van één week in en rond een stadje in de Okanagan Valley in 1958, doorsneden met verhaallijnen die teruggaan tot het harde leven van de kolonisten in de negentiende eeuw.
Elmer Stark is een gewelddadige man, die al als jongen zijn thuis moest verlaten, overal rondzwierf en hand- en spandiensten verrichtte om aan geld te komen; Lillian, die kort na de Depressie op haar zeventiende trouwde met Elmer, trekt zich steeds meer in haar eigen wereld terug; hun twee zonen, tom en Eddy, zijn door de geheimen uit hun jeugdjaren in zekere zin tot elkaar veroordeeld, maar zijn zeer verschillend. Eddy is roekeloos, uitdagend en kwetsbaar. Tom, een eenling, probeert uit de fragmenten van het verleden een verhaal bij elkaar te sprokkelen dat licht kan werpen op hun huidige situatie. Op een avond tijdens een feest gaat Eddy te ver en een spiraal van gebeurtenissen wordt in gang gezet die voert naar de laatste, dramatische momenten van de roman.
Rode hond, rode hond wordt gedeeltelijk verteld door een van de dochtertjes die Elmer heeft moeten begraven. Het is een roman over tegenspoed en verlies, over zoetheid van een eerste liefde en de kracht van herinnering. Aangrijpende scènes van geweld worden afgewisseld met adembenemende beschrijvingen van de natuur en maken van Rode hond, rode hond een zeer ontroerende roman over de erfenis van het verleden en de mogelijkheden van verlossing, gevat in een dwingen, origineel verhaal en geschreven in een messcherpe schrijfstijl.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Signatuur
Laatste editie
12 januari 2011
ISBN
9789056723231 , 9789044964295
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Recensie Rode hond, rode hond

door: Safi 1 like
Smaak: rauw Toon: iets hard Indruk: somber Nadenken: nee Langste tijd achterelkaardoorgelezen: 20 minuten Is dit een - even tussendoor de plantjes water geven - boek: ja Trefwoorden: armoede, heroïne, broers Positief: de oude familie verhalen

Recensie Rode hond, rode hond

door: Ron Roelen 1 like
De Canadees Patrick Lane, van origine dichter, en niet de eerste de beste, deed zes jaar over zijn late debuutroman 'Rode hond, rode hond'. Een schitterend boek dat in meerdere opzichten opvalt, maar niet aan tere zieltjes is besteed. 'Een klap in je gezicht', volgens een recensent. 'Patrick Lane's...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook