STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Roofoverval in Rotterdam

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Young adult   Topics 0
Op zekere dag vindt er in Rotterdam een opzienbarende roofoverval plaats in de juwelierszaak van de familie Rouffaer in de Lijnbaan.
Een pas in Londen aangekochte partij juwelen ter waarde van ongeveer 8 ton wordt geroofd, terwijl daarbij de heer en mevrouw Rouffaer en hun zoon worden neergeschoten. Deze roofmoord verwekt in heel Rotterdam grote opschudding.
De mede-firmant, een broer van de vermoorde heer Rouffaer, roept de hulp in van de vermaarde privé-detective Paul Nijst uit Maastricht. Er is er de heer Rouffaer heel wat aan gelegen, niet alleen dat de daders worden opgespoord maar vooral ook, dat de juwelen boven water komen. Deze waren namelijk niet verzekerd en met zo'n schadepost kan de firma wel sluiten.
Al ras blijken inspecteur Nijst en zijn jonge helpers Fons Vandam en Dick Hollman dat er hier van een opererende bende sprake is, waarvan een z.g. 'Chef' de leiding heeft. In samenwerking met de Rotterdamse recherche vangt een geweldige speurtocht aan. Het spoor loopt zelfs tot in Katendrecht en naar een in de haven liggende Griekse boot.
Na een enorm spannende en opwindende jacht vol levensgevaar en avontuur gelukt het de politie uiteindelijk ongeveer een derde deel van de geroofde juwelen te achterhalen.
De gezochte 'Chef' weet evenwel met de rest van de buit naar Londen te ontkomen. Daar wordt een nieuwe klopjacht ingezet.
+


Genre
Young adult
Serie
Fons van Dam
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Uitgeverij De Eekhoorn
Eerste editie
01 januari 1971
ISBN
9789060561836


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Roofoverval in Rotterdam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken