Advertentie
Sal HR

Sal

3
Rank 1727 Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 41 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0
Hoe ver gaan we om de mensen van wie we houden te beschermen, zelfs als we daarvoor de wet moeten overtreden? Bijna een jaar lang bereidt Sal hun vlucht voor. Ze steelt een landkaart uit de schoolbibliotheek. Met gestolen creditcards koopt ze een kompas, een Bear Grylls-mes, regenjassen en een ehbo-set. Ze leest het sas survival
handboek en bekijkt tientallen YouTube-filmpjes. En nu weet ze alles. Hoe je een schuilplaats bouwt en vuur maakt. Hoe je afstanden inschat, konijnen vilt en met een luchtbuks schiet. Maar vooral hoe ze haar zusje Peppa kan beschermen. Peppa is tien jaar, even oud als Sal was toen hun stiefvader haar ging misbruiken. Sal heeft het allemaal uitgedacht: de perfecte moord en de perfecte ontsnapping naar een perfecte wildernis. Maar overleven in de barre Schotse natuur blijkt minder gemakkelijk dan gedacht wanneer de winter strenger wordt en een pijnlijke infectie van Peppa behandeld moet worden. Terwijl de eenzaamheid en de angst om ontdekt te worden steeds meer toenemen, komen helikopters boven hun schuilplaats cirkelen. Deze meeslepende roman dwingt ons na te denken over schuld en slachtofferschap. Met Sals nuchtere vertelstem en de stille, duizelingwekkende schoonheid van de Schotse wildernis, is Sal een verontrustend maar hoopgevend verhaal over overleven, de goedheid van vreemden en de kracht van zusterliefde; een liefde die ons tot buitengewone en onvoorstelbare daden kan aanzetten.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Laatste editie
16 september 2019
ISBN
9789059368620 , 9789059368675
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

    Sigried Hebban Recensent

Een duistere survivalgids

door Sigried op 24-09-2019

Wanneer je Sal, de debuutroman van Mick Kitson, in handen krijgt, sta dan even stil bij de cover. In die tekening zit het volledige verhaal vervat; de nauwkeurigheid van de natuurbeschrijvingen, de eenzaamheid van twee kinderen op de vlucht, de hoop die altijd op de achtergrond aanwezig is.    

Sal en haar jongere zusje Peppa hebben in hun vlucht naar de Schotse bossen alles achtergelaten. Daar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook