Advertentie

De slinger van Foucault

315

Rank 4094 Gelezen 524 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 110 Favoriet 46 Recensies 6
Literatuur & Romans Artikelen 2 Spots 1 Top25's 30   Topics 0
Drie redacteuren van een uitgeverij in Milaan raken door manuscripten die zij onder ogen krijgen onafwendbaar verstrikt in de gedachte dat er iets onvoorstelbaars gaande is op deze wereld. In een tijd waarin de ratio en de automatisering hun triomfen vieren, beginnen zij verbanden te leggen tussen tempeliers, partizanenstrijd, Braziliaanse umbanda’s, Rozenkruisers, computers, vrijmetselaars, stripfiguren en kabbala. Ze komen tot de ontdekking dat werkelijk alles met elkaar samenhangt. Het lijkt een spel, totdat de eerste dode valt...

Als het vermoeden rijst dat occulte machten al eeuwenlang alles in het werk stellen om hun Plan ten uitvoer te brengen, wordt het spel tot een beklemmende werkelijkheid. Opgejaagd door het huiveringwekkende besef dat de geschiedenis slechts een complot, een samenzwering van mysterieuze krachten is, worden ze steeds verder meegesleurd in hun tocht langs de afgrond van de werkelijkheid.

Umberto Eco werd in 1932 in Alessandria (Piemonte) geboren. Hij is hoogleraar semiotiek aan de universiteit van Bologna en een van de grootste schrijvers van onze tijd.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaalde pockets
Spannende boeken algemeen
Vertaald door
Yond Boeke P. Krone
Aantal pagina’s
664
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 november -1
Laatste editie
10 maart 2015
ISBN
9789035107007 , 9789035107571 , 9789035110625


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De slinger van Foucault

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.