Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Umberto Eco

Artikelen 5 Spots 2 beschrijving bewerken

Umberto Eco (1932-2016) is een Italiaanse schrijver en hoogleraar semiotiek aan de universiteit van Bologna. Eco werd wereldberoemd met De naam van de roos, een uiterst spannende middeleeuwse detectiveroman vol symboliek die zich afspeelt in het milieu van de katholieke kloosters. Het boek werd een echte hype in de jaren '80, en werd verfilmd door Jean-Jacques Annaud met een onvergetelijke Sean Connery in de rol van Brother William of Baskerville. Zijn volgende boeken hebben ook allemaal een historische achtergrond, werden vrijwel even beroemd maar worden door sommige critici als intellectueel té elitair bestempeld.

Eco geldt als een autoriteit aangaande James Bond. In 1998 ontving hij de zeer uitzonderlijke Duitse onderscheiding "Pour le mérite", en in 2012 ontving hij de Vrede van Nijmegen Penning. Umberto Eco schrijft ook kinderboeken.

Nieuwste boek

De naam van de roos I – graphic novel - Umberto Eco Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / De historische thriller
12 augustus 2019 13 reacties
Fabulous Feelgood! / Uitgevers en auteurs over de historische roman
21 februari 2018 20 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken