Advertentie

Smaakmakend

3

Rank 1399 Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Smaakmakend verweeft het persoonlijke verhaal van Molly Birnbaum met een boeiende zoektocht naar de sociale geschiedenis van reuk en smaak en de psychologie van de reukzin. Tegelijk is dit het verhaal van een jonge vrouw die opnieuw invulling geeft aan haar leven nu haar droom niet langer te verwezenlijken is.

Molly Birnbaum ontdekt tijdens haar studie aan de universiteit dat koken haar ware passie is. Ze schrijft zich in voor een prestigieuze opleiding om chef-kok te worden en wordt tot haar verrassing toegelaten. 's Avonds werkt ze in een bistro en de rest van haar tijd brengt ze door met het lezen van kookboeken. Maar vlak voor de opleiding begint wordt ze aangereden door een auto en loopt ze een schedelbasisfractuur op. Ze verliest haar reuk- en smaakvermogen en weet dat ze nu niet meer kan koken. Hevig teleurgesteld gaat ze op onderzoek uit om erachter te komen hoe ze haar zintuigen terug kan krijgen. Ze ontmoet experts zoals auteur Oliver Sacks en parfumeur Christophe Laudamiel, bezoekt een smaaklaboratorium en gaat naar de parfumschool in Grasse. Terwijl Molly's reuk en smaak langzaam herstellen raakt ze meer en meer gefascineerd door het onnavolgbare mysterie van het menselijk brein.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Irene Ketman
Uitgeverij
Artemis & Co
Eerste editie
24 september 2011
Laatste editie
27 september 2011
ISBN
9789047202066 , 9789047202677


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Smaakmakend

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.