Advertentie
Benioff_Stad der dieven_VP2d_72 dpi

Stad der dieven

83
Rank 69 Gelezen 81 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 154 Favoriet 16 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 1 Top25's 10   Topics 0   Leesclub

Leningrad, 1942. Ten tijde van de belegering wachten twee jonge mannen in een koude kerker op hun executie. Ze zouden niet méér kunnen verschillen: de zeventienjarige Lev Beniov, een verlegen, dromerige jood, zoon van een beroemde dichter en zelf een uitmuntend schaker, en de negentienjarige Kolya, een opgewekte, charismatische deserteur uit het Rode Leger, een ladykiller en verteller van sterke verhalen.

Terwijl de stad verhongert, geeft een vooraanstaande kolonel de mannen de opdracht binnen vijf dagen een dozijn eieren te vinden voor de bruidstaart van zijn dochter. Als ze hierin slagen, zijn ze vrij en ontvangen ze als bonus een flinke voorraad voedselbonnen. Een banale, maar onmogelijke opdracht, gezien de omstandigheden.

In hartje winter beginnen Lev en Kolya een barre zoektocht door de verlaten straten van de stad naar het verwoeste land achter de Duitse linies - een gruwelijke, angstaanjagende reis. Ze moeten vraatzuchtige kannibalen zien te ontlopen, komen terecht in een kazerne vol courtisanes en sluiten zich aan bij een bende partizanen, om te eindigen in het hol van de leeuw, waar een spelletje schaak hun verdere lot zal uitwijzen.

Genre
Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
City of Thieves
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Meridiaan Uitgevers
Laatste editie
08 januari 2020
ISBN
9789056722906 , 9789056724023 , 9789044966763 , 9789493169029 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Eline R.
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (6)

Een aantrekkelijk ruw oorlogsverhaal.

door: Dirk 1 like
David Benioff heeft met deze oorlogsroman me letterlijk in zijn verhaal getrokken vanaf de eerste regels. Eén van de hoofdfiguren moet op zoek gaan naar een dozijn eieren en meebrengen naar de Russische kolonel, om alzo een bruidstaart te maken voor zijn dochters bruiloft. Het lijkt een...

Wrede schelmenroman

door: Ron van Galen 2 reacties 1 like
Het is een schelmenroman. Vriend- en vijandschappen. En een steengoed verhaal. Boeiend leesbaar en hardop grappig. Pijnlijk schokkend en schrijnend leerzaam. Alles tegelijk. Een mix van fictie en ware gebeurtenissen. De achtergrond is het in een dikke laag sneeuw liggende Sint Petersburg. En het...

Fenomenaal boek: bril-fucking-jant!

door: Christian Deterink 1 like
Zelden, slechts zeer zelden komt het voor dat een boek me volledig omver blaast. ‘Stad der dieven’ kan echter nu vol overtuiging aan het illustere rijtje worden toegevoegd van boeken die dat bewerkstelligd hebben, want ja: dit boek is echt bril-fucking-jant. Benioff kende ik al van een hele...

Recensie Stad der dieven

door: mem 1 like
Ondanks de gruwelijkheden die in dit boek beschreven worden vond ik het een boek met hoofdpersonen om van te houden. Ik ben 1 keer gestopt met lezen omdat ik het te gruwelijk vond,maar dat neemt niet weg dat ik het boek wel wilde uitlezen. Want het is toch ook een 'prettig'boek.

Recensie Stad der dieven

door: Maria van Ewijk 1 like
De 17-jarige Lev wordt tijdens de belegering van Leningrad (Piter)gevangengenomen en in de Kruisen, 'n beruchte gevangenis, gegooid. In dezelfde kerker wordt Kolja, een 21 jarige gedeserteerde soldaat van het Rode Leger gezet. Zij worden niet geëxecuteerd maar krijgen een bizarre opdracht van de...

Recensie Stad der dieven

door: Marianne Brix 2 likes
Geinspireerd door het blog van Paul heb ik dit gelezen, en wat een, zowel heerlijk, als schokkend verhaal was het! Heerlijk omdat Benioff een prachtige verhalenverteller is, en schokkend omdat er ook gruwelijke details uit de belegering van Leningrad aan het licht komen. Lees en huiver!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook