Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Stand-in
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 2 3 3 2 3 1 0
VN:

Stand-in

11

Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 3   Topics 0

Immigrant Jarek Simitz, ex-bokser en Olympisch kampioen gewichtheffen, heeft zich als Jack Storm in de jaren twintig in de stille films van Hollywood opgewerkt tot acteur van B-westerns, net als zijn collega's Tom Tyler en Bob Steele. Op het hoogtepunt van zijn faam worden zijn stunts door een stand-in gedaan, een job die hij aan Burt Falcon geeft, een goeie vriend die hem destijds onderdak verschafte. Maar de stand-in overtreft de held in alles: Burt is een echte Amerikaan, een goedlachse stuntman, geliefd bij alles en iedereen, in tegenstelling tot de nukkige Jack.

Bij de opkomst van de geluidsfilm speelt het zware accent van Jack hem parten. Jack wordt vervangen door de stand-in: Burt Falcon. Zonder werk, zonder centen en zonder eigenwaarde besluit Jack, ziek van artritis, er een eind aan te maken. Hij vat een plan op om zijn gezin te laten profiteren van zijn dood. De levensverzekering, het huis, de wagen: na zijn dood zal het allemaal naar zijn vrouw Ally en de kinderen gaan. Jack neemt zijn vriend Burt in vertrouwen en die zal hem helpen de zelfmoord op een ongeluk te laten lijken. Maar dan loopt het mis en volgt de ene onverwachte wending de andere op.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Spannende boeken algemeen
Oorspronkelijke titel
Stand-in
Uitgeverij
Kramat
Eerste editie
31 december 2007
Laatste editie
31 december 2007
ISBN
9789075212822 , 9789089245212 , 9789089245229


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Stijloefening

door: Eric Diepvens 1 like
In tegenstelling tot veel andere schrijvers die een hele carrière lang boeken uitbrengen onder de meest uiteenlopende titels, maar altijd in hetzelfde genre, is de Vlaamse veelschrijver Bavo Dhooge een man die vast houdt aan het concept om zijn titels telkens weer te laten beginnen met de letter...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Stand-in

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken