Advertentie
Statiegeld voor mijn moeder

Statiegeld voor mijn moeder

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Huisarts Kathrin Bakker werd door de geheime dienst de Stasi vervolgd omdat haar man, zonder haar medeweten, naar het Westen vluchtte. Tiener Stefan Lauter zat vanwege 'staatsvijandelijk' gedrag drie jaar lang in jeugdgevangenissen. En actrice Ruth Reinecke slaagde erin theater te maken dat de problemen van de bevolking weerspiegelde. In Statiegeld voor mijn moeder vertellen twintig voormalige DDR-burgers over hun leven in een gesloten land. Hoe gingen ze om met de absurde regels van de Staat en waar vonden ze hun vrijheden? De verhalen zijn divers, maar hebben één ding gemeen: ze geven een unieke inkijk in een land dat niet meer bestaat.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
222
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Laatste editie
11 oktober 2019
ISBN
9789463387064
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Geleerd je mond te houden

door: Mireille 3 likes
20 interviews met personen die in de DDR geleefd hebben; "een unieke verzameling ervaringen van mensen die hebben geleerd hun mond te houden." Jongeren, een atlete, dokter, neonazi, actrice, tunnelbouwers, "gewone" burgers. • De auteurs geven aan dat de meeste personen het moeilijk vonden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook