Sterren in de schemering
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 22 3 15 2 1 1 1

Sterren in de schemering

41

Gelezen 44 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 107 Favoriet 0 Recensies 18
Feelgood Newsroom 2 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0   Leesclub

München, 1938. De Amerikaanse journalist Evelyn Brand is vastbesloten haar vaderland op de hoogte te stellen van de groeiende tirannie in nazi-Duitsland. Maar ze moet voorzichtig zijn om geen argwaan te wekken bij de regering én bij haar baas, die vindt dat ze als vrouw minder grote klussen zou moeten doen. Evelyn ziet het als haar plicht het Amerikaanse volk ervan doordringen dat er in nazi-Duitsland een gevaarlijke tirannie in opmars is. Maar als ze niet voorzichtig is, loopt ze het risico om het land uit te worden gezet… of erger.

Peter Lang werkt in Duitsland aan zijn doctoraat. In eerste instantie is hij onder de indruk van de grote mate van voorspoed en orde in de Duitse maatschappij. Maar wanneer de wreedheid van het regime hem persoonlijk raakt, ontdekt hij een veel nuttiger manier om gebruik te maken van zijn goede contacten met de nazi’s: informatie doorspelen aan de doortastende vrouwelijke journalist van wie hij zo onder de indruk is.

Terwijl Duitsland een onafwendbare oorlog tegemoet marcheert, wordt het leven voor Evelyn en Peter steeds risicovoller. Het wordt duidelijk dat ze niet in Duitsland zullen kunnen blijven. Maar vluchten is bijna net zo gevaarlijk als blijven…

+


Genre
Feelgood
Historische roman (populair)
Vertaald door
Marianne Locht-K├╝hler
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
KokBoekencentrum Fictie
Eerste editie
21 september 2021
Laatste editie
14 september 2021
ISBN
9789029731560 , 9789029731577


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (18)

Keuze van de redactie
Yvie Hebban Recensent

Amerikaanse hoop in een neerslachtig Duitsland

door: Yvie 2 likes ebook

Wanneer Hitler zijn eerste aanpassingen in de samenleving laat doorvloeien, is de Amerikaanse journaliste Evelyn Brand werkzaam gesteld in München om Amerika over de veranderingen op de hoogte te houden. Ze is vastbesloten om Amerika de waarheid over de beginnende dictatuur te vertellen, maar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Sterren in de schemering

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken