Stralende dagen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 10 3 11 2 1 1 1

Stralende dagen

25

Gelezen 34 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Stralende dagen beschrijft op een weergaloze wijze de levensloop van een jongen, een oudere man en een jonge vrouw. Tijdens de piek van de industriële revolutie verliest de arbeidersjongen Lucas zijn broer door een tragisch ongeval in de fabriek. Dankzij ‘het boek van Walt’ komt hij tot een even bizarre als lugubere heldendaad.

In het hedendaagse New York raakt een forensisch psychologe verstrikt in een terreurcomplot dat gebaseerd is op een apocalyptische duiding van de verzen van Whitman. Daarnaast stelt Cunningham de fascinerende vraag wat er zou gebeuren, als New York zou worden overspoeld door buitenaardse vluchtelingen: wat zou dat betekenen voor de Amerikaanse identiteit?

Op een zeer ingenieuze en stilistisch verbluffende wijze schreef Michael Cunningham een uiterst meeslepende roman. Stralende dagen is een boek dat je niet loslaat: het is een ode aan het leven en een werk van grote kracht en schoonheid, geschreven door een van de grootste schrijvers van deze tijd.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Peter Abelsen
Aantal pagina’s
332
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Eerste editie
28 juni 2005
Laatste editie
28 juni 2005
ISBN
9789044606522


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Stralende dagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.