Advertentie

Sukkelaar

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Robert Janssens (°1939) was gedurende 44 jaar journalist in de sport, met wielrennen als specialiteit. Hij bracht van op het terrein verslag uit van 38 Ronden van Frankrijk en van alle andere rittenwedstrijden, klassiekers en kampioenschappen. Hij zette ook een 15-tal boeken over ‘de koers’ op de markt en realiseert nu de grote droom die hij al sinds zijn 16de koesterde: een roman schrijven en publiceren. Op bijna 82-jarige leeftijd en daarmee beschouwt hij zichzelf nu als de oudste debutant van… ja, van wat?

‘Hij’ maakte als kleuter redelijk bewust het einde van de Tweede Wereldoorlog mee. ‘Hij’ verzeilde als puber en met zijn familie in de diepste armoe. ‘Hij’ werkte zich van daaruit en zo goed als in zijn eentje op naar een redelijk sociaal niveau. Wat allemaal nog mag beschouwd worden als een min of meer gewoon leven, inbegrepen zijn twee huwelijken. Maar gewoonte is vaak een weg die leidt naar drama, via aanwijzingen die ook hier min soms diep verborgen zitten en te ontdekken zijn in dit wel merkwaardige verhaal…

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij Partizaan
Eerste editie
30 april 2021
Laatste editie
05 mei 2021
ISBN
9789464076226


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Sukkelaar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.