Advertentie

Teleurstellen vergt lef

5

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Van dit autobiografische verhaal van een opgroeiend meisje aan de Turkse kust kan je hart alleen maar een sprongetje maken. De jonge O¨zge is dol op de zee en fantaseert over een avontuurlijk leven, terwijl haar ouders van haar een gedegen en voorspelbare carrie`re eisen. Haar vader wil niets liever dan dat ze, net als haar zus, ingenieur wordt. O¨zge probeert met vallen en opstaan haar eigen stem te vinden, hetgeen extra wordt bemoeilijkt door de conflicten tussen seculiere en fundamentalistische stromingen en de militaire spanningen in Turkije. Zou ze - net als Jacques Cousteau - diepzeeduiker kunnen worden? Of actrice? Zou ze het iedereen naar de zin kunnen maken, inclusief zichzelf? Een echt coming-of-age - verhaal dus, herkenbaar voor iedereen die zich niet in een hokje wil laten stoppen. In deze verrassende en grappige graphic memoir vertelt O¨zge haar verhaal via prachtige collages waarin ze beelden van de zee, politiek, vriendschap en wetenschap aan elkaar knoopt.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Strips algemeen
Aantal pagina’s
194
Uitgeverij
Soul Food Comics
Eerste editie
20 juni 2016
Laatste editie
20 juni 2016
ISBN
9789082410723


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Graphic memoir stelt niet teleur

door: Koen Driessens

Opgroeien in Turkije luidt de ondertitel van deze beeldende bildungsroman. Eigenlijk zou er nog ‘in de jaren ’80 en ‘90’ bij moeten staan: dit autobiografische debuut schetst de moderniserende Turkse samenleving vóór Erdogans islamisme begon te knabbelen aan Atatürks strikte scheiding van kerk en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Teleurstellen vergt lef

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken