Advertentie

Terug naar het Zuiden

37
Rank 2070 Gelezen 41 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 32 Favoriet 5 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0

Aangrijpende roman over de slavernij van de schrijfster van de succesvolle roman 'Het keukenhuis'.

Jamie - zoon van een plantage-eigenaar en een slavin - vermoordt als jonge jongen zijn vader en ontvlucht de plantage in Virginia. Eenmaal in Philadelphia gaat hij door het leven als een welgestelde blanke edelsmid. Maar dan komt hem ter ore dat zijn dierbare jonge hulp Pan gevangengenomen is om te worden verkocht als slaaf. Pans vader, die Jamie liefdevol opnam na diens vlucht, smeekt hem zijn zoon te zoeken. Jamie kan niet anders dan de reis terug naar Virginia aanvaarden, al beseft hij dat dit hem gevaarlijk dicht bij de oude plantage brengt en bij de meedogenloze slavenvanger die nog steeds naar hem op jacht is. Met 'Terug naar het Zuiden' heeft Kathleen Grissom een meeslepende roman geschreven over slavernij en de Underground Railroad-smokkelroutes, die duizenden slaven op weg naar de vrijheid hielpen.

'Adembenemende roman over een gevaarlijke tocht van ontsnapte slaven in 1830.' - 'Kirkus Reviews'

'Rijkgeschakeerde roman die een prachtig tijdsbeeld geeft. Een geslaagde opvolger van de meeslepende roman "Het keukenhuis". Een boek dat me nog lang bij zal blijven.' - 'Publishers Weekly'

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
25 augustus 2016
ISBN
9789026335648 , 9789026335655 , 9789462533820
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Geertje Otten Hebban Recensent

Meeslepend en onderhoudend

door Geertje Otten op 04-10-2016

‘We dragen allemaal een last uit het verleden met ons mee, maar het is niet aan anderen om daar misbruik van te maken.’ Deze wijze woorden zijn afkomstig van Robert, de bediende van James Burton (Jamie Pyke) uit Terug naar het Zuiden van Kathleen Grissom. Grissom vertelt een indringend verhaal over liefde en trouw tegen de achtergrond van de slavernij in Amerika.

Jamie Pyke groeit op bij zijn...


Lezersrecensies (1)

Indringende roman over slavernijtijd

door: Dayenne 1 like
Philadelphia, 1830. Jamie, zoon van een plantage-eigenaar en een slavin, vermoordt als jonge jongen zijn vader en vlucht naar het Noorden. Eenmaal in Philadelphia gaat hij door het leven als James Burton, een welgestelde blanke zilversmid. Op een dag is zijn dierbare jonge hulp Pan verdwenen. Diens...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook