Advertentie
Uit het hoofd

Uit het hoofd

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Het gebeurde gisteravond, midden in de nacht, toen ik terugging naar het huis van een vriendin.’ Uit het hoofd is het verhaal van een vrouw, Alya, die door een aanrandingspoging jarenlang gebukt gaat onder een verlammende angst. Ze wordt geplaagd door slapeloosheid, nachtmerries, neerslachtigheid, eenzaamheid en kan geen aansluiting meer vinden bij haar vroegere leven.
In gesprekken met politie, maatschappelijke en medische hulpverleners duikt ze het labyrint van haar geheugen in en krijgt ze toegang tot herinneringen aan wat er die nacht precies is gebeurd. Ze slaat een brug tussen wat haar is overkomen en de traumatische gebeurtenissen in het verhaal van haar familie met Algerijnse wortels. Ten slotte verandert haar blik op de positie van de vrijgevochten vrouw, die zij ook zelf dacht te zijn.
Deze confronterende roman opent ogen en snoert monden dicht. Een monumentale getuigenis van deze tijd.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Laatste editie
21 februari 2020
ISBN
9789463931427
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Confronterende roman over het leven na een aanranding

door: Marcia 1 like

Uit het hoofd is het verhaal van Alya, die door een aanrandingspoging jarenlang gebukt gaat onder een verlammende angst. Ze heeft last van slapeloosheid, nachtmerries, neerslachtigheid en eenzaamheid. Ze lijkt geen aansluiting meer te vinden bij haar vroegere leven. Door middel van verslagen van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook