Unicumversum is het verhaal over de zoektocht naar Kens grote liefde, Jessica Talbot. Het spoor dat Ken volgt, leidt naar de schuwe multimiljardair M. Hij heeft de sleutel tot Jessica's mysterieuze verdwijning in handen, maar hij is ook onbenaderbaar. Als laatste redmiddel roept Ken de hulp in van Julia, een eigenzinnige digitale rechercheur.
Julia infiltreert criminele netwerken op het darkweb. Ze is een meester in het aannemen van verschillende persoonlijkheden en het uitzetten van geraffineerd lokaas. Maar zal M ook toehappen? En is het wel zeker dat Jessica gevonden wil worden?
Terwijl Julia zich in de digitale schaduwen waagt en Ken de geheimen van zijn eigen verleden ontrafelt, ontvouwt zich een verhaal van liefde, onbereikbaarheid, verlies en rouw. Unicumversum verkent de vraag in hoeverre we onszelf en onze geliefden kunnen doorgronden, en hoe we omgaan met ingrijpende veranderingen. Het combineert spanning met psychologische diepgang, allemaal gezien door de ogen van levendige personages die je niet snel zult vergeten.