Advertentie

Van Jan Cremer tot Herman Koch

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Van Jan Cremer tot Herman Koch is een tocht te voet, op de fiets, of per trolleybus door het verrassend rijke Arnhemse literatuurlandschap. Een doorlopend verhaal, letterlijk zelfs, want aan de hand van punten op de kaart kun je een literaire route door de stad volgen. Een route die door de eeuwen voert, langs gedichten en parken, woonhuizen, romans en jeugdliteratuur, langs beroemde en vergeten schrijvers, langs deftige dames en heren, langs de wereld van rock-'n- roll, langs moordzaken en oorlogshandelingen, en langs het Arnhemgevoel van hedendaagse auteurs. Niet chronologisch, maar geografisch.

Van Jan Cremer tot Herman Koch is onmisbaar voor iedereen die meer over de Arnhemse literatuur wil weten. En onmisbaar voor elke Arnhemmer en niet-Arnhemmer die de stad echt wil leren kennen.

Arnold Jansen op de Haar (1962) werd in Nijmegen geboren maar woont sinds 1987 in de Gelderse hoofdstad. Eerder publiceerde hij de veelgeprezen roman De koning van Tuzla (Arbeiderspers, 1999) en de dichtbundel Soldatenlaarzen (J.M. Meulenhoff, 2002), waarvan een van de gedichten werd opgenomen in De 100 beste gedichten van 2002 (Arbeiderspers, 2003).
Hij werd in januari 2004 tevens opgenomen in de poƫziebloemlezing van Gerrit Komrij. Daarnaast is hij columnist bij De Gelderlander, waarvoor hij stukjes schrijft onder de titel Arnhemse Jongen.

De pers over De koning van Tuzla:
* 'Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur.' - Hans Warren in diverse GPD-bladen
* 'Een verrassend goede roman.' - Raymond van den Bogaard in NRC Handelsblad
* 'Een sterk debuut.' - Trouw
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
100
Eerste editie
01 januari 2004
ISBN
9080158143


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Van Jan Cremer tot Herman Koch

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.