Van kleine helden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 2 2 0 1 0

Van kleine helden

4

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Wie zijn de ongekende helden, de aardse engelen, die bescheiden verlossers? Is het Marjan, de afgedankte schooljuf, die een dronken Noorse tiener verzorgt? Of pomphouder Jens, die een vluchtroute biedt aan internetbruid Supaporn? Sigrid misschien, die haar vader een laatste boottocht gunt met zijn twee maitresses? Pavel, die een schietstoel koopt om de ziel van zijn buurvrouw te redden? Wellicht de Italiaanse verpleegster Manuela, die moederoverste een zachte dood gunt? Hayat, die de hond van een verwarde medezwerver adopteert? Schoonmaakster Tatjana, die het huwelijk van haar ex betaalt? Of is het toch de oude reiziger, die steeds opduikt in de keten verhalen die door het hart van Europa van Noorwegen naar Israël leidt? Elke lezer zal iets van zichzelf terugvinden in dit royale literaire panopticum. Van kleine helden is een roman van een enorme diepte en reikwijdte, waarin eeuwen aan wereldliteratuur doorklinken, en tegelijk is deze roman van een ontwapenende alledaagsheid.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
23 mei 2017
Laatste editie
30 mei 2017
ISBN
9789038801834 , 9789038803654


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Nienke Pool Auteur

1001 heldenvertellingen

door: Nienke Pool 2 reacties

Van kleine helden is een wereldreis in korte verhalen. Overal ter wereld zijn er verlossers te vinden in alledaagse situaties. En toch zijn deze aardse engelen speciaal en uniek en maken zij het verschil in een mensenleven. Met deze hedendaagse thematiek zet Richard de Nooy (1965) een heel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Van kleine helden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken