Raden Suwondo Sudewo is door zijn Klein Indonesisch Kookboek in veel keukens van Nederland geen onbekende meer. Op verzoek van velen, die al eerder kennis maakten met zijn recepten is dit nieuwe boek Vegetarisch Indonesisch Koken ontstaan. De recepten zijn duidelijk stap voor stap te volgen en het blijkt dan dat de Indonesische keuken niet zo geheimzinnig is, als zij lijkt. Alles wat smaakbepalend is, zoals snijwijze en kooktijden, wordt eenvoudig en duidelijk weergegeven. De vele kruiden die een belangrijk onderdeel vormen van de Indonesische keuken worden uitgebreid behandeld en de toepassing er van in de gerechten wordt verklaard. Met name de tahoe- en tempé-gerechten zullen voor hen die vegetarisch koken een welkome afwisseling zijn, voor anderen zullen de recepten een goede aanvulling zijn voor de gerechten van de rijsttafel. Daar waar waardering voor eetgewoonte is, ontstaat veelal begrip en belangstelling voor een cultuur. Dit boek van Sudewo draagt daar stellig aan bij.