Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Veranderen: methode
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 64 4 92 3 17 2 5 1 1
Volkskrant:
NRC:

Veranderen: methode

179

Rank 1221 Gelezen 195 Aan het lezen 8 Wil ik lezen 221 Favoriet 14 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 5 Spots 1   Topics 0

Het wereldwijde literaire succes van Édouard Louis is ongekend. Nog voor zijn dertigste heeft hij al meerdere zeer goed ontvangen bestsellers op zijn naam staan. Hij is voortdurend op reis om over zijn werk te praten, en zijn boeken worden door beroemde regisseurs voor het toneel bewerkt. Louis bezoekt literaire festivals, geeft colleges aan prestigieuze universiteiten en kan continu rekenen op de belangstelling van de pers.

Het succes en de aandacht zijn eerst verslavend, maar langzaam maar zeker mat dit hem ook af, tot hij begint te walgen van zijn eigen leven.

Jarenlang had Édouard Louis één prangende wens: hij wilde zijn jeugd ontvluchten en ontsnappen aan de grijze luchten van Noord-Frankrijk. Hij droomde ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden. Maar nu hij dat heeft bereikt wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

In Veranderen: methode vertelt Édouard Louis zijn eigen verhaal, zijn odyssee, op nietsontziende en pijnlijk eerlijke wijze. Hij bewijst eens te meer waarom hij een van de belangrijkste en meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie is.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
25 maart 2022
Laatste editie
25 maart 2022
ISBN
9789403151618 , 9789403173719
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Veranderen: methode

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.