Vergetelheid

Feitelijk is ons leven doordrenkt met zoektocht naar vergetelheid. Ga maar na: werk, voetbalwedstrijd, spannende film, werk, toneelstuk, boek, hutspot met klapstuk, werk, cabaret, geloven in God of goden of fluitketel, meegaan met de massa of naar de sterren gaan en daar voorbij, werk: letterlijk álles volstaat.
Er zijn vele vormen van vergetelheid: slaap, roes, dementie, Korsakov (toch?), orgasme. Velen van u kennen naast het gewone vergeten alleen de slaap (en het orgasme, hoop ik voor u) en voor veel mensen is dat voldoende, maar sommigen willen meer (of minder, ’t is maar hoe je het uitdrukt): alcohol, opium, iédere dag een boterham met oude kaas.
Dan is er nog het soort vergetelheid dat u in elk geval óók zal gebeuren, of u hem nou opzoekt of niet: hoe belangrijk u ook bent, u zult vergeten worden. Al zijn er altijd lui (ik noem geen namen) die het tegen beter weten in toch krampachtig en soms ten koste van alles en iedereen proberen te voorkomen, maar uiteindelijk zal iedereen en alles vergeten worden.

NB De afbeelding op pagina 185 is niet geschikt voor tere zieltjes!
Toon details

Schrijf een recensie

Is Vergetelheid het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Vergetelheid