Advertentie
Volt

Volt

0
Rank 6872 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0
Het is de laatste kans.
Na een wereldbrand heeft het schimmige conglomeraat Onyx een tropisch eiland gekoloniseerd waar de financiële elite zich verschanst. Aan luxe geen gebrek, maar wie van de vrijhaven wil genieten, dient Duvall te passeren, de poortwachter en oprichter van de geheime dienst. Vanuit zijn kantoor in een glazen torenspits beslist hij over het lot van de uitverkorenen _ of zijn het ballingen?
Samen met Victor, een briljante wetenschapper die naarstig aan een mysterieus serum werkt, en de wantrouwige archivaris Sebastian, die rondwaart in een ondergronds tunnelcomplex, bestiert Duvall het eiland en probeert hij de lokale bevolking onder de knoet te houden.
’s Avonds trekt hij zich terug in zijn afgelegen bergvilla en staart hij naar de zee. Op de kusten van zijn geest spoelen herinneringen aan als wrakhout. Ooit woonde hij in Zuid-Afrika, ooit werkte hij in The City, ooit had hij een vrouw _ wat is er van haar geworden? Krijgt hij de brokstukken van zijn verleden aan elkaar gelijmd?
Volt is een grimmige parabel over de laatste stuiptrekkingen van de mensheid, opgetekend in een zinderende stijl en met wereldomspannende verhaallijnen die de lezer in een wurggreep nemen.

Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack. Zijn debuutroman Vloed sloeg in als een splinterbom en werd bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. Voor zijn tweede roman, Val, kreeg hij de Driejaarlijkse Prozaprijs van de provincie West-Vlaanderen. Van zowel Vloed als Val zijn de filmrechten verkocht.

‘Volt is een literaire bom. Met elke zin zet Six de zintuigen van de lezer op scherp. Een fenomenale trip!’
Peter Verhelst

‘Het heetste, meest verpletterende boek van het jaar. Een boek als een post-apocalyptisch 1984. Indrukwekkend.’
Wim Oosterlinck, Q Music

‘Volt is een tegelijk ijzingwekkend en broeierig boek, een werk van kwaadaardige schoonheid. Roderik Six is een literaire duivelskunstenaar, en Volt is daar het bewijs van.’
Ilja Leonard Pfeijffer

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
27 september 2019
ISBN
9789044632453 , 9789044632460
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur onder de loep! / Leestips (gevraagd) voor Jesse
06 oktober 2019 89 reacties
Literatuur onder de loep! / De Parels van augustus en september
04 augustus 2019 75 reacties
  Meer artikelen