Advertentie

Voorbij de jihad

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Esther Ahmad wordt geboren in Pakistan, in een omgeving die steeds extremistischer wordt. Ze doet alles om de liefde van haar vader te winnen en daarom geeft ze zich vrijwillig op voor de jihad met als doel ongelovigen te doden, zoals familieleden al gedaan hebben.
Maar kort voor ze naar het trainingskamp vertrekt, slaat de twijfel toe en ze vraagt uitstel. In deze tijd komt ze in aanraking met een christen en begint ze in de Bijbel te lezen. Esther komt tot geloof in Jezus Christus. Niemand mag daarvan weten, want dan is ze haar leven niet zeker. Als het toch openbaar wordt, ziet ze de dood in de ogen. Maar haar vader laat haar eerst in gesprek gaan met imams in de hoop haar terug te brengen naar de islam. Die gesprekken lopen anders dan verwacht.
Esther slaagt erin te vluchten en trouwt met een christen. Als haar familie erachter komt waar ze verblijft, ontvlucht ze Pakistan.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
318
Eerste editie
01 januari 2020
ISBN
9789492433626


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Voorbij de jihad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.