Advertentie
Voorbij waren al die dagen gegaan

Voorbij waren al die dagen gegaan

4
Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

‘De dagen maken voor Kevin geen verschil; gisteren en vandaag keek hij naar tekenfilms op de bank van zijn ouders. Morgen en overmorgen rookt hij een joint, de dag erna denkt hij aan die keer dat hij naar Napa zou verhuizen. Als hij thuiszit laait zijn haat tegen Amerika op. Zijn en Tijd – blokken aan je been, voor de een zwaarder dan voor de ander.’ Een jonge filmmaker wil, Wim Wenders’ Paris, Texas in gedachten, naar een plek reizen waar nooit iemand heen gaat en koopt een ticket naar Oklahoma City. Ze wil couchsurfen, maar kan er een maand op een huis passen. Ze wordt opgenomen in de vriendenkring van Kevin, die zijn carrière als chef in een sterrenrestaurant moest stopzetten na een ongeluk. In de broeierige hitte slijten ze dagen en avonden op het trapje voor het huis en praten over hun dromen en idealen. 'Voorbij waren al die dagen gegaan' leest als een roadmovie: vrienden, het landschap, de sleur, eenzaamheid en verslaving – het levensgevoel van twintigers die tezamen naar de sterrenhemel kijken.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
14 april 2016
ISBN
9789025446550 , 9789025446567
+Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 3 3 1 2 0 1 0

Artikelen over Voorbij waren al die dagen gegaan

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Ezels die achter een wortel aanhobbelen

door: Anna Husson

Schrijfster Sophie Kurpershoek (1989) is geboren in Saoedi-Arabië en studeerde filosofie in Amsterdam en Londen. Op dit moment volgt ze de opleiding tot filmmaker aan de School of Arts in Gent. Voorafgaand aan de publicatie van haar debuutroman Voorbij waren al die dagen gegaan (2016) schreef...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook