Advertentie
VOX

Vox

11
Rank 48 Gelezen 12 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 91 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0

Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika.

Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd.

Sinds er een extreem conservatieve partij aan de macht is gekomen, zijn miljoenen vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Hun bankrekeningen zijn bevroren, hun paspoorten ingetrokken. Meisjes leren niet langer lezen en schrijven. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt weggevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug.

Dan staan er ineens twee mannen op de stoep. Voordat Jean het zwijgen werd opgelegd, was ze een begenadigd wetenschapper en nu is haar kennis hard nodig. De mannen doen Jean een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze mag weer ongelimiteerd praten. Maar tegen welke prijs?

De pers over VOX
‘Liet me sprakeloos achter.’ Daily Mail
‘Doodeng.’ RED
‘Dit wordt het boek waar iedereen het over heeft.’ Cosmopolitan
‘Past perfect in het #MeToo-tijdperk.’ Vanity Fair

‘Hét boek van dit moment.’ Marie Claire
‘Een angstaanjagend verhaal in de stijl van The Handmaid’s Tale.Elle

Genre
Literatuur & Romans , Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Laatste editie
02 oktober 2019
ISBN
9789022588734
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

    Onno van Rijen VIP Club

Beangstigend en geladen

door Onno van Rijen op 09-10-2019

In Vox heeft de Amerikaanse overheid bepaald dat vrouwen en meisjes ouder dan vijf jaar om hun polsen een teller moeten dragen die ervoor zorgt dat ze niet meer dan 100 woorden per dag spreken. Indien ze over deze limiet heen gaan, krijgen ze een elektrische schok. Vrouwen mogen volgens de aanstichter van dit beleid, de Pure Movement, geen baan hebben, niet naar het buitenland gaan en geen...


Lezersrecensies (1)

let op je woorden

door: Eline 2 likes
Let op je woorden dames, want je hebt er maar honderd. Vox is een dystopische roman die zich in de nabije toekomst afspeelt. Jean, het vrouwelijke hoofdpersonage, is zoals alle vrouwen in de Verenigde Staten het zwijgen opgelegd door middel van een technologische polsband die je woorden kan tellen....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook