Advertentie
Vrouwelijk karakter

Vrouwelijk karakter

2
Rank 1303 Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Nagelaten roman uit een koffer
Colette Salmand houdt hartstochtelijk van Jacques Leshardouin. Hij heeft in de Eerste Wereldoorlog een granaatscherf in zijn hoofd gekregen, en wil opnieuw in dienst om zijn gesneuvelde broer te wreken. De legerarts weigert hem echter goed te keuren, waarop Jacques hem in een opwelling doodschiet. Is hij wel toerekeningsvatbaar?
Colette volgt haar geliefde naar Zwitserland, waar ze beiden een armetierig, ondergedoken bestaan leiden. Zij probeert hem op allerlei manieren te redden, klopt overal aan voor geld en hulp, maar Jacques zakt steeds verder weg in apathie en schuldgevoel. Kan hij zijn misdaad uitwissen door zijn straf uit te zitten?
Vrouwelijk karakter is een volbloed Bove-roman met als belangrijkste ingrediënten het onvermogen om de ander te kennen, de misverstanden, de eenzaamheid.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Laatste editie
30 juli 2019
ISBN
9789029523783 , 9789029529952
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Vrouwelijk karakter

  Meer artikelen

Hebban recensie

    Nathalie B1 Hebban Recensent

Sfeervolle en heftige melancholische roman

door Nathalie B1 op 07-09-2019

Emmanuel Bove (1898-1945), pseudoniem voor Emmanuel Bobovnikov, was de zoon van een joods Russische immigrant en een Luxemburgs kamermeisje. Hij groeide uit tot een Franse auteur wiens werk weliswaar na de oorlog in de vergetelheid raakte, maar hij werd wel ontdekt door de Franse schrijfster Colette en bewonderd door bekende schrijvers als Rainer Maria Rilke, Samuel Beckett, André Gide en Max...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook