Vuurpijlen vangen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 9 3 4 2 1 1 0
Volkskrant:

Vuurpijlen vangen

18

Gelezen 19 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 47 Favoriet 6 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 3 Spots 2   Topics 0

Vuurpijlen vangen is het fenomenale debuut van actrice Karen Köhler (1974). Mede dankzij de Umwelt van onze geprezen verhalenreeks won Podium, vlak voor de Buchmesse, de verhitte veiling om de Nederlandse rechten. In het verhaal Cowboy en indiaan zit een jonge vrouw uitgedroogd voor een tankstation in Death Valley. Als er plotseling een indiaan voor haar staat die haar leven wil redden, denkt ze dat ze fantaseert. Maar als snel delen ze een dubbele Whopper, gaan ze samen naar het casino en stranden uiteindelijk in een shabby motel, zoals ze eigenlijk alleen in films bestaan. Zo leest ieder verhaal van Köhler als een complete roman. De volstrekt eigen toon van Karin Köhler kleurt zelfs de meest dramatische gebeurtenissen met een zekere opgewektheid. Haar personages hebben een ding gemeen: het zijn kampioenen in overleven.

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Vertaalde verhalenbundels
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
01 mei 2015
Laatste editie
01 mei 2015
ISBN
9789057597183 , 9789057597305


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Bovenaards schrijftalent

door: VictorDLV 3 reacties 2 likes

Schrijven is schrappen. Nou, die kunst beheerst Karen Köhler. En niet zo’n beetje ook. Door de krachtige, beeldende stijl laten haar verhalen zich lezen als korte films. Vuurpijlen vangen is een literaire sensatie: in Duitsland zijn er al 30.000 exemplaren van deze bundel verkocht. Uitgeverij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vuurpijlen vangen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken