Advertentie
Waddenwolf

Waddenwolf

1
Rank 6231 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

 ‘Een aangrijpende vertelling over water, wilskracht en wanhoop. Ook zonder laarzen te lezen.’ - Adriaan van Dis  

In de ijskoude winter van 1866, op een verlaten havezate in het achterland, schrijft jonkheer Pieter Jan Willem Teding van Berkhout een plan dat de toekomst van Nederland voorgoed veranderen zal. Door de bouw van een dam tussen Ameland en het Friese vasteland zal de Waddenzee transformeren tot Waddenpolder.   

Maar alles loopt anders. Op het geïsoleerde eiland wordt de bleke aristocraat een werker met slib onder de nagels die vecht tegen de Staat en de waterwolf. Intussen morren de gelovigen omdat de dam de duivel op het eiland brengt. Als de huishoudster van de pastoor een Mariaverschijning beleeft, rijst de vraag of haar noodlottige voorspelling zal uitkomen.   

Een verhaal over het grootste, mislukte Nederlandse waterbouwkundige project in de 19de eeuw.  

Corine Nijenhuis (1965) werkte na de Rietveldacademie als zelfstandig ruimtelijk vormgever. Daarna volgde zij de avondopleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Zij debuteerde in 2011 met de non-fictie roman Luchtcowboy. In 2015 volgde Een vrouw van staal, de buitengewone biografie van een binnenvaartschip. Waddenwolf is haar derde boek. 

Genre
Literaire non-fictie
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Brandt
Laatste editie
21 augustus 2020
ISBN
9789493095373 , 9789493095502
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

prachtig meeslepend boek

door: hwroger 1 like
Wat een prachtig verhaal over een man die vecht voor een groots plan en gaandeweg zichzelf herontdekt. Zeer mooi en meeslepend geschreven, echt een genot.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook