Advertentie

Wat overblijft

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
Als Matthijs Eykenboom, voormalig leraar klassieke talen, op latere leeftijd begint aan een promotieonderzoek, weet hij nog niet hoezeer zijn leven hierdoor een andere wending zal nemen. Begeleider en beoogd promotor is de twee jaar oudere, extravagante Johanna Vriesman, een excellent papyrologe. Matthijs raakt zozeer onder de indruk van haar en de eigenzinnige manier waarop ze in het leven en haar werk staat, dat hij bereid is veel waarin hij ooit geloofde op het spel te zetten. Na een onverkwikkelijke affaire, waarbij ze beiden betrokken zijn, moet Johanna bij het onderzoeksinstituut vertrekken en verliest Matthijs alle contact met haar.

Twintig jaar later ontvangt hij een uitnodiging naar Leuven te komen waar Johanna een prestigieuze academische onderscheiding zal krijgen. Samen met drie anderen reist hij via zijn geboorteplaats Terneuzen naar de Belgische universiteitsstad. Tijdens de reis overdenkt Matthijs de jaren die achter hem liggen en probeert hij voor zichzelf helder te krijgen wie hij geworden is en wat hij van de hernieuwde ontmoeting met haar verwacht. En dan staan ze weer tegenover elkaar...

Wat overblijft is een roman over ouder worden, vergankelijkheid, overgave en geldingsdrang. Maar bovenal gaat het om wat er resteert als het stof van de tijd is weggeblazen.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
233
Uitgeverij
Schrijvershuys
Eerste editie
13 november 2017
Laatste editie
13 november 2017
ISBN
9789082345865 , 9789082345872


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wat overblijft

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.