Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Wat zou Justyce doen?
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 6 3 2 2 1 1 0

Wat zou Justyce doen?

14

Gelezen 14 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 2
Young adult   Topics 0

In dit langverwachte vervolg op haar bestseller werpt Nic Stone een kritische blik op de gebrekkige praktijken en ideologieën die Afro-Amerikaanse jongens en minderheden in het Amerikaanse rechtsysteem discrimineren.

Vernell LaQuan Banks en Justyce McAllister groeiden allebei op in zuidwest Atlanta, een paar straten van elkaar. Jaren later loopt Justyce door de roemruchte zalen van Yale en zit Quan achter de tralies van een jeugddetentiecentrum.

Door middel van flashbacks en brieven aan Justyce – de hoofdpersoon van Wat zou Martin doen? – krijgt Quans verhaal vorm. Problemen thuis en misverstanden op school leiden tot ontmoetingen met de politie en moeilijke beslissingen. En dan is er een dode agent en een wapen met Quans vingerafdrukken erop. Hoe kan het dat een doodgewone jongen als Quan zomaar verzeild raakt in een moordzaak? Quan weet het zelf ook niet.

+


Genre
Young Adult
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Van Goor
Eerste editie
16 oktober 2020
Laatste editie
23 oktober 2020
ISBN
9789000376223 , 9789000376216


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wat zou Justyce doen?

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken