9789078905844_VCOVR
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 1 3 1 2 0 1 0

Wie de jeugd heeft kan wel janken

4

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Wie de jeugd heeft kan wel janken is een autobiografische verhalenroman waarin de auteur zijn jeugd schetst met vlijmscherpe pen en de zelfspot die we al van hem kennen uit zijn vorige boeken. Hij vertelt openhartig over haat en jaloezie binnen het gezin dat langzaam maar zeker uiteen valt. Toxopeus beschrijft een langdurig verblijf in een sanatorium voor tbc-patiëntjes en bij een steenrijke oom. Hij laveert tussen eigendunk en hopeloosheid. Eerst tijdens zijn kantoorbaan in de binnenstad van Amsterdam en daarna in Den Haag waar hij te maken krijgt met de hypocriete wereld van het politiek vormingswerk. Dit derde boek van John Toxopeus geeft op een originele manier een sfeerbeeld uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw dat voor vele ouderen herkenbaar en voor de jongere generaties beslist een eyeopener zal zijn.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
182
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Eerste editie
01 september 2015
Laatste editie
01 september 2015
ISBN
9789078905844


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Veel meer dan alleen maar autobiografisch

door: Selene 1 like

John Toxopeus beschrijft zijn jeugd van kind tot jongvolwassene aan de hand van een aantal korte verhalen in de eerste persoon enkelvoud. Als kind zit hij in een kliniek voor patiëntjes met open tbc, maar als hij geneest mag hij naar huis. Geen gezellig huis: zijn ouders ruziën vaak en gaan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wie de jeugd heeft kan wel janken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken