Advertentie

Wildevrouw

127

Rank 216 Gelezen 134 Aan het lezen 24 Wil ik lezen 346 Favoriet 8 Recensies 10
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 3 Spots 4   Topics 0

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zijn verlangen naar liefde door God vervloekt. Vanuit Amsterdam roept Beer God aan om de veronderstelde vloek te ontrafelen. Hij blikt terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreerde in handel en geld maar er heerste tegelijk een grote onrust. Beer maakte deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeiden, en waar plannen werden gesmeed door een geheim genootschap. Alles werd op scherp gesteld wanneer een wildevrouw, als gevolg van overmoedige wereldveroveraars, in zijn herberg terechtkwam. Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
415
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
26 november 2020
Laatste editie
26 november 2020
ISBN
9789403113012 , 9789403113111


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Historische fictie op zijn best

door: Marvin O. 1 reactie 5 likes

Beer is herbergier in Amsterdam aan het eind van de zestiende eeuw, maar hij is geboren en getogen Antwerpenaar. Godsdienstperikelen dwongen hem om de stad te verlaten. Marie, die hij zijn dochter noemt al is ze dat niet, was nog erg jong toen ze Antwerpen verlieten. Nu ze op de rand van de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wildevrouw

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken