Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Woorden uit de wingerd
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Woorden uit de wingerd

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0
Verhalen die smaken naar meer
En de wijn, zuiver als amber, met gouden vonken overtogen, was waarschijnlijk onweerstaanbaar zoet en geurig, want ieder die hem dronk, glimlachte verzaligd en wilde meer. De wijn beantwoordde de glimlach van de mens met een glimlach, en als hij gedronken werd, vonkte hij verheugd, alsof hij wist welk een duivelse bekoring hij in zijn zoetheid verborgen hield.
Tsjechov
Er vloeiden al veel woorden over deze zalige godendrank. Woorden uit de wingerd laat ook u proeven van wijn, als inspiratie voor vele verhalen, maar dan voor één keer op papier.
Een verrassende bloemlezing vol zoete wijnverhalen uit de wereldliteratuur. Van auteurs als Boccaccio, Böll, Hemingway, Hesse, Homeros, Lessing, Tsjechov en vele anderen. Ze nemen je mee op een literaire wandeling door de wijngaard.
RENÉ SMEETS publiceerde eerder informatieve boeken, bloemlezingen en vertalingen van gedichten. Hij maakte een persoonlijke keuze van een dertigtal wijnverhalen. Over onder andere de druivenpluk, wijn uit alle hoeken van de wereld, proeverijen, de wijnkelder, het serveren van wijn en over de zalige roes en grote emoties die wijn teweeg kan brengen.
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Uitgeverij
Davidsfonds
Eerste editie
06 oktober 2008
Laatste editie
06 oktober 2008
ISBN
9789063065775


Boekinformatie wijzigenReacties op: Woorden uit de wingerd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.