Advertentie
Youth - Jeugd

Youth - Jeugd

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De novelle Youth (Jeugd) betekende een keerpunt in Conrads loopbaan als schrijver. Hij schrijft het op een moment dat hij niet vordert met een verhaal waarin hij zich helemaal heeft vastgebeten. Hij neemt dan zijn toevlucht tot autobiografisch materiaal, zijn reis met de bark Palestine, het eerste schip waarop hij diende als officier, en laat het relaas van de reis vertellen door een zekere Marlow - at least I think that is how he spelt his name - een oudere zeeman die in een gezelschap van voormalige zeelui, nu heren van stand, weemoedig terugblikt op zijn jonge leven. Dat bevalt Conrad zo goed dat hij dit procedé ook gebruikt in Heart of Darkness en Lord Jim, waarmee hij zijn naam vestigt.

De illustraties van de gerenommeerde Engelse graficus Blair-Hughes-Stanton (1902-1982) geven op krachtige wijze uitdrukking aan de jeugdige vitaliteit waardoor het verhaal bezield wordt.

Youth (Jeugd) verschijnt in de reeks tweetalige edities van uitgeverij Shinz, www.shinz.nl
Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Shinz
Laatste editie
20 oktober 2020
ISBN
9789491032516
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic