Zij en haar kat
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 19 3 15 2 1 1 0

Zij en haar kat

37

Gelezen 41 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 74 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 2   Topics 0

Een prachtige blik op het leven van vrouwen in de Japanse maatschappij

Een kitten is langs de kant van de weg achtergelaten in een kartonnen doos. Zijn mijmeringen over zijn omstandigheden en zijn kille omgeving geven hem een haast menselijke waardigheid. Zijn enige gezelschap is het ritmische geluid van de trein die voorbijraast en hij denkt dat het de hartslag van de wereld zelf is. Op het nippertje wordt hij ontdekt: een jonge vrouw met een paraplu in haar hand buigt zich over hem heen.

Zo begint Zij en haar kat, dat het leven beschrijft van vier verschillende katten en hun vrouwelijke baasjes. Steeds weer staat het contrast centraal tussen de vrouwen, die worstelen met uitdagingen in het leven als eenzaamheid, verlegenheid en relatieproblemen en de katten, die geleid worden door hun instinct en karakter. Terwijl de vrouwen steeds sterker in hun schoenen komen te staan en het heft in eigen handen nemen in plaats van aan zichzelf te twijfelen, leveren de katten gevat commentaar op al die menselijke eigenaardigheden en zwaktes die ze niet altijd begrijpen.

In heldere, ontroerende taal geeft Zij en haar kat een inkijkje in de belevingswereld van katten en de mensen op wier leven ze zo’n enorme impact hebben.


+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
11 augustus 2021
Laatste editie
11 augustus 2021
ISBN
9789029094238 , 9789402315561


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Yvie Hebban Recensent

Origineel, maar weinig uitdagend

door: Yvie 1 like ebook

Op een regenachtige dag in Japan wordt er een jonge kat achtergelaten op straat. Hij zit daar bang in zijn doos terwijl hij luistert naar het verkeer dat om hem heen raast. Terwijl de kitten zich bedenkt wat de wereld hem in zijn korte leven heeft geschonken, vindt een voorbijganger de doos. Ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zij en haar kat

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken