Advertentie
Zomerwind

Zomerwind

10
Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 28 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Spots 4   Topics 0

In Zomerwind van Nina George brengt de intellectuele Parisienne Claire Cousteau net als ieder jaar met haar gezin de zomer door in Bretagne. Dit jaar is Julie, de vriendin van haar zoon Nicolas, voor het eerst mee. Claire en Julie, die op het eerste gezicht tegenpolen zijn – Claire, volwassen en succesvol, en Julie, jong en zoekend – herkennen langzaam de overeenkomsten in elkaar. Evenals hun wens om meer uit het leven te halen. Tijdens de laaiende zomerhitte aan de Bretonse kust nemen beiden een beslissing die hun leven voorgoed zal veranderen.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Liet Kombrink
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Laatste editie
13 juni 2019
ISBN
9789024583027 , 9789024583034
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Marieke Scheers Hebban Recensent

Poëtische en filosofische zomerroman

door Marieke Scheers op 19-07-2019

Nina George (1973) is een Duitse schrijfster die afwisselend in Berlijn en Bretagne woont. Haar bestseller De boekenapotheek aan de Seine (2014) is in meer dan 28 talen vertaald en uitgegeven. Zomerwind (2019) is het vierde boek dat is vertaald door Liet Kombrink naar het Nederlands en speelt zich af in Bretagne.

De roman Zomerwind valt niet een hokje te stoppen. Het is een roman, maar het is ook...


Lezersrecensies (2)

Oh... Claire de la lune

door: Mieke Scheveningen 2 reacties 1 like
Van dit soort boeken moet je houden. Ik raakte er in de war van. Deze Claire heeft zich na een onverwachte tienerzwangerschap van haar zoon Nicolas verschanst in haar hoofd. Ze is getrouwd met de vader van haar zoon, Gilles. In twintig jaar tijd is haar hart versteend en haar essentie zit er...
ebook

Laat de liefde je niet verstenen

door: José R. 2 likes
Nina George vond haar inspiratie voor dit boek toen ze haar vorige roman “Duizend kleuren blauw” schreef aan de Bretonse kust. Elk jaar verzamelen zich daar op een drooggevallen schiereiland jonge mensen, die aan het begin van hun leven staan. Ze zijn vol verwachting van wat komen gaat. Het...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook