Wat een leerzaam boek, over een indrukwekkende reis, met bruikbare tips, ook voor jou!
Anke, wat een bijzondere en indrukwekkende reis heb jij in je leven gemaakt! En wat knap hoe je die reis hebt opgeschreven: open en kwetsbaar, met diepgang en deskundigheid, met praktische tips voor je medemens die (gedeeltelijk) in een vergelijkbare situatie is beland én het boek is ook nog eens prettig leesbaar!
Ik wist niet wat ik kon verwachten toen ik begon te lezen in “Lichtpuntjes spotten”: een (begrijpelijke) opsomming van ellendige ervaringen, een beschrijving van (voor mij te wollige) therapieën of ….. Maar niets van dat alles! Met een doordachte opbouw in je boek, met de beschrijving van diverse fases en daarbinnen een vaste structuur (herinnering, pijn, shift én actie) heb je een heel waardevol boek geschreven. Hier kan de lezer veel van leren!
En: je bent in staat jouw ervaringen regelmatig pakkend, bijna pijnlijk humoristisch, te verwoorden. Wat te denken van : ‘deze strategie werkte zo goed als een regenjas met boterhamzakjes’ of ‘mijn dashboard knipperde harder dan een lichtshow bij Lowlands’.
Ik ben zelf ook tot actie overgegaan, door een vervelende eigenschap van mij, ongedurigheid, een stoel aan te bieden en toe te spreken als "grapjas". En zoals jij weet: dat werkt echt! Mocht ik last krijgen van een "terugval", zal ik hoofdstuk 6 in jouw boek nog een keer lezen.
Kortom: dit boek is heel breed toepasbaar.
Anke, veel succes en geluk in je verdere leven gewenst!