Fantastisch en voor herhaling vatbaar ;)
Wat een ontzettend leuk en verrassend boek. Voor mij echt een onbekend pareltje. Ik kende de schrijver niet, maar ben hierdoor absoluut nieuwsgierig geraakt naar zijn andere boeken (waarvan de flaptekst van diverse boeken me ook zeker aanspreekt, bijvoorbeeld 'De kroon op de schepping', 'Ontaarde cirkels' en 'Tot het water ons weert'). Ik realiseer me dat het waarschijnlijk niet voor iedereen is. Het is geen standaard 'populair' boek, maar is filosofisch van aard en op een heel eigenzinnige manier geschreven. Dat eigenzinnige sprak mij enorm aan. Het boek is gevat, geestig en diepzinnig, ondanks dat het een vrij dun boekje is. De schrijfstijl vond ik echt heel bijzonder, creatief en verfrissend. Ik heb mijn verlanglijstje alvast uitgebreid. Het thema vond ik overigens ook nog steeds heel actueel en relevant, tijdloos eigenlijk. 'Dacapo' is een muziekterm en betekent '[herhaal] vanaf het begin', 'non dacapo' verwijst m.i. naar de alsmaar repeterende aard van het leven (eat, sleep, work, repeat) en de wens daarvan los te breken; de zoektocht naar de zin van het leven.