Een kijkje bij ajax.
In het boek gebeuren dingen waar je veel van kan leren. Het verhaal draait om de crisis van Ajax. Het is een waargebeurd verhaal.
Ik vind het boek wel interessant omdat het over Ajax gaat en ik ken een paar personages zoals Edwin van der Sar.
Edwin van der Sar is de algemeen directeur bij Ajax, hij is iemand die vaak de rust bewaard.
Maar soms zit hij er wel even doorheen door alle stres.
Over het thema anders zijn heb ik wel veel geleerd namelijk: dat mensen zich heel apart kunnen gedragen. Een voorbeeld daarvan is: dat Marc Overmars grensoverschrijdend gedrag vertoont en dat daardoor mensen zich niet veilig voelen. En uiteindelijk Marc Overmars ontslagen wordt.
Ik vind dat het boek heel mooi is geschreven omdat: de zinnen kloppen en er staan moeilijke chique woorden in. Het boek is voor mij eigenlijk een soort dagboek. Want er staat meestal duidelijk aangegeven wanneer het gebeurd. Het boek is ook duidelijk geschreven meestal staat er namelijk een soort uitleg bij of om de zin. Ik vind de actie die Marc Overmars doet niet kunnen. Omdat mensen zich daardoor onveilig kunnen voelen in of buiten het gebouw. Verder vind ik het fijn dat het boek betrouwbaar is want als er in het boek dingen gebeuren die niet kloppen (en dus niet betrouwbaar zijn) weet je niet zeker of het hele boek betrouwbaar is.
Ik zou het boek wel aanraden als je een sportliefhebber bent omdat: een groot deel uit het boek bestaat uit sport. En ik zou het niet aanraden om het boek te lezen als je geen sportliefhebber bent om dezelfde reden.