Debuut van Mireille Bezemer
De magische hanger, een vanzelfsprekende titel. Het belangrijkste voorwerp uit het boek, een speciale ketting met krachten. Die wordt op een avond gestolen door een dievendrietal, maar ze waren er onbewust van hoeveel macht de ketting wel niet had. Dat vind ik een grappig gegeven omdat heel dit verhaal dus gestart is door een misverstand. Want daarna moest Gwen, 1 van de 3 dieven, vluchten voor haar leven. Ze is daarom ook mijn favoriete karakter, het meisje is eigenwijs, sterk en kordaat. Haar karakter wordt knap en uitgebreid beschreven in het boek en ze maakt ook een prachtige evolutie mee. Een minpuntje is toch wel dat er over een paar karakters, die ook een belangrijke rol hadden in het verhaal, niet veel gezegd werd of dat ze maar sober omschreven werden. Dat miste ik wel in het boek omdat het meer kleur zou gegeven hebben aan het verhaal en de achtergrond. Over het taalgebruik en de schrijfstijl van de auteur, Mireille Bezemer, is ook veel te vertellen. Ze slaagt erin om je mee te slepen door heel het verhaal zonder dat je je aandacht verliest. Maar soms voelt het wel alsof je een boek leest dat voor 10 à 12-jarige is geschreven en niet voor jong adult, want er komt veel herhaling aan bod. Ook inhoudelijk zijn er een paar rare dingen aan de hand. Er wordt niet veel rekening gehouden met het geweten van de karakters en dat kan tot verwarrende situaties leiden. Het lijkt alsof ze alles mogen doen, van mensen vermoorden tot dingen stelen van onschuldige mensen, en er geen straf of spijt van krijgen. Soms is het niet er en grappig, maar andere keren is het heel overdreven en wreed. Moest er meer diepgang zijn op dit vlak zou dit het boek al snel een stuk interessanter en misschien ook wat gepaster voor de leeftijd. Over het algemeen ben ik niet teleurgesteld in dit boek aangezien de plotlijn heel goed in elkaar zat en dat ik er wel van genoten heb, maar toch waren er een paar storende elementen. Het boek is ideaal om te lezen als je een voorkeur hebt voor luchtige en humoristische lectuur. Dit boek is ook het eerste boek van Mireille Bezemer dus ze heeft nog veel tijd en ruimte om te groeien. Ik kijk al uit naar haar volgend boek om te zien wat ze er van zal gemaakt hebben.