Stelen, ontsnappen en opnieuw.

19070 19070
1 mrt 2023

Wat de auteur wil bereiken met het verhaal is wel interessant maar het verhaal is gewoon een beetje saai. Dit komt vooral door het begin.

Gwen moet heel veel weglopen van bewakers maar het feit dat het zoveel gebeurt maakt het een beetje langdradig. Maar eenmaal dat het verhaal een beetje interessanter wordt verpest een nieuw personage of zij zelf de sfeer. Als ze of het verjaardagsfeest komt van de prinses steelt ze weer en probeert Adam, een nieuw personage, haar te waarschuwen. Dan wordt ze weer opgepakt maar ontsnapt ze weer waardoor ze opnieuw moet weglopen van bewakers. Een eindje later in het verhaal komt Adam weer terug en moeten ze samen weglopen van de bewakers.

In het boek wordt de magische hanger wel goed beschreven en door de afbeelding van de hanger op de voorkant van het boek kreeg je wel een duidelijk beeld van de hager. Ook worden de ruimtes waarin de personages bevinden of zijn goed beschreven waardoor je de ruimte precies voor je kan zien.

Het jammere aan het boek was toch wel dat de acties niet echt gevolgen hadden op de personages. Want ze werden zelden geconfronteerd met consequenties of hun acties. Het is jammer dat de auteur dit niet heeft gedaan want dan zou het wel een interessanter en boeiender verhaal geweest zijn. Een voorbeeld is als Gwen en Adam weglopen van William zijn bewakers zou het wel leuk geweest zijn moesten de bewakers hun te pakken gekregen hebben.

Dat we niet veel weten over de situatie van Eugene en James is wel spijtig want het zou wel leuk zijn geweest als we hun kant van het verhaal wisten. Hetzelfde geldt voor het koppel waar ze bij was in Cordelle. Het zou wel leuk geweest zijn om te weten wat er met was gebeurt nadat Gwen werd opgepakt voor diefstal en iedereen er achter kwam dat ze hun dochter niet was.

In het algemeen was het wel een goed boek maar er waren toch bepaalde dingen die anders hadden gekund. Zoals bijvoorbeeld het verhaal uit iemand anders zijn perspectief kunnen lezen of meer gevolgen hebben als Gwen weg liep van de bewakers van haar vader, de barnes of de prinses.

Meer recensies van 19070